Doelgroep

Wat is een Doelgroep?

De doelgroep is de groep mensen die u met uw bedrijf wilt bereiken. De doelgroep van een bedrijf bestaat uit (potentiële) klanten die behoefte hebben aan het product of de dienst die u aanbiedt.

 

Gedragsverandering is een van de dingen die u bij deze groep mensen wilt bereiken, u wilt dat ze overgaan tot het kopen van uw product of het afnemen van de dienst. Welke groep mensen heeft behoefte aan wat u kunt bieden? Zijn dat mensen uit de regio, mannen, vrouwen en welke leeftijd is van toepassing? Dat zijn enkele vragen die u kunt stellen wanneer u wilt bepalen welke doelgroep uw organisatie heeft. Zodra de doelgroep duidelijk is, kunt u verschillende marketinginstrumenten inzetten om hen gericht te bereiken. Denkt u hierbij aan flyers, reclame, like en win acties op social media.

 

De doelgroep is een afgebakende groep mensen samengesteld op basis van specifieke kenmerken. Daarbij kan een doelgroep een organisatie ook een bepaald imago meegeven, bijvoorbeeld bij de doelgroep jongeren zal een bedrijf al snel een hip en eigentijds imago moeten hebben.

wat is een doelgroep

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Testrr will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.