No Show

Wat is een No Show?

Een no show is aan de orde wanneer iemand bij een afspraak niet komt opdagen.

 

Dat kan een (potentiële) klant zijn die verstek laat gaan op het afgesproken tijdstip, maar het komt veel meer voor in de medische wereld, de evenementenbranche, bij een restaurant of bij respondentenbureaus. Wanneer een organisatie veel te maken heeft met no shows, dan kan dit financieel gezien een flinke strop zijn.

 

Het is tenslotte zo dat u wellicht aan andere klanten ‘nee’ heeft moeten verkopen omdat uw agenda vol zat. Komt dan iemand de afspraak niet na, dan had u als u dat had geweten iemand anders op dat moment kunnen inplannen. Een huisarts zal de geclaimde tijd bij een no show alsnog in rekening brengen. En bij een voorstelling zijn de kaartjes vaak al betaald, maar lege stoelen geven geen positief beeld van de prestaties van de artiest die de voorstelling geeft. Een restaurant daarentegen kan mogelijk die avond de gereserveerde stoelen tafeltjes niet vullen.

 

In het geval van respondenten gaat het erom dat u, vaak via een respondentenbureau, gevraagd heeft om mensen langs te laten komen om uw website, prototype, app of ander concept te laten beoordelen. Als u dan een no show heeft, betekent het dat één of meer van de respondenten niet komt opdagen.

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Testrr will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.