Respondenten

Wat zijn Respondenten?

Heel zwart wit gezegd is een respondent iemand die een gestelde vraag beantwoordt. Een student die een vraag van een hoogleraar beantwoordt, is een respondent. Een kind die een vraag van de ouder beantwoordt, is feitelijk ook een respondent. Natuurlijk zal men niet snel een kind of een student letterlijk een respondent noemen.

 

Doorgaans wordt de term respondent wel gebruikt als men spreekt over mensen die meewerken aan een marktonderzoek of een enquête. De mensen die een marktonderzoek of enquête invullen, zijn respondenten. Marktonderzoeken en enquêtes worden bijna dagelijks wel uitgevoerd in het bedrijfsleven. Door de antwoorden van respondenten wordt heel snel duidelijk hoe een product, dienst of service van een bedrijf ervaren wordt en waar er verbeterpunten liggen.

 

Om de klantbeleving goed in kaart te brengen, is een hoog aantal respondenten naar aanleiding van een marktonderzoek of enquête erg belangrijk. Soms geven bedrijven hun respondenten dan ook een geschenk of een vergoeding voor hun hulp.

wat zijn respondenten

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Testrr will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.