Testen

Wat is Testen?

Plat gezegd, betekent testen iets uitproberen. In het bedrijfsleven betekent testen vaak iets meten, resultaten vergelijken en daarbij de verschillen tussen de resultaten en het gewenste doel te vergelijken. Hierdoor ontstaat er een duidelijk beeld van de nog aanwezige verbeterpunten en kan er gericht gewerkt worden aan een ideaal eindproduct.

 

Zeker binnen de wereld van de software ontwikkeling is het testen van de software of websites heel gebruikelijk. Toch zijn het ook producten en diensten die vaak eerst getest worden voordat ze daadwerkelijk op de markt gebracht worden. Het is een kostenbesparend traject wanneer u voor testen kiest en het voorkomt dat u klanten verliest omdat uw product of dienst niet aan de verwachtingen voldoet.

 

Wanneer we kijken naar de ontwikkeling van een product, wordt er vaak eerst een prototype gemaakt. Dit is een rauwe versie van een eindproduct waarmee getest wordt of er nog verbeterpunten zijn. Soms volgen er nog meer prototypes voordat er daadwerkelijk overgegaan wordt tot het op de markt brengen van het eindproduct.

wat is testen

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Testrr will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.